Doppler

Ultrazvuk (UZ) predstavlja jednostavnu, brzu i neinvazivnu dijagnostičku metodu koja dozvoljava česta ponavljanja, omogućava dobru prostornu orijentaciju i izostavlja jonizujuće zračenje. Neretko je ultrazvuk dovoljan za postavljanje prave dijagnoze, a često je prvi u lancu dijagnostičkih procedura.

slika-za-doppler

Ultrazvučna metoda se zasniva na fizičkim principima širenja ultrazvučnih talasa kroz prostor. Talasi koji nastaju u ultrazvučnoj sondi, prostiru se kroz telo pacijenta, odbijaju o unutrašnje organe i vraćaju nazad, čime na ekranu dobijamo 2D sliku.

U CITYmedik dijagnostici, savremenim ultrazvučnim aparatom, obavljaju se pregledi protoka kroz krvne sudove vrata i ekstremiteta. Tada se radi COLOR DOPPLER ULTRAZVUK. Metoda je neinvanzivna i bez  štetnog efekta po zdravlje. Potpuno je bezbolna i bezbedna.

Ultrazvuk se može raditi prema indikacijama, ali i kao redovna kontrola, odnosno u sklopu sistematskih i preventivnih pregleda.

Doppler krvnih sudova

Ovom dijagnostičkom tehnikom dobijamo informacije o stanju krvnih sudova sa mogućnošću merenja protoka krvi. Na taj način precizno se utvrđuju poremećaji cirkulacije, otkrivaju se suženja krvnih sudova ili njihova proširenja (aneurizme). Na arterijama se mogu videti naslage ili plakovi koji sužavaju šupljinu krvnog suda, zahvaljujući čemu se utvrđuje rizik od moždanog udara (šloga) i tromboze.

Indikacije:

Pregled je indikovan kod svih pacijenata koji boluju od šećerne bolesti, povišenog krvnog pritiska, povećanih masnoća u krvi, kao i kod pušača. Doppler krvnih sudova se primenjuje i kod pacijenata koji su imali osećaj slabosti i trnjenja, gubitak senzibiliteta dela tela, potpun ili delimičan gubitak vida, vrtoglavicu…

Adresa

Milana Rakića br. 6-8
(iza zgrade u dvorištu)
Beograd

Radno vreme

Radnim danima : 08 – 20h
Subotom : 09 – 17h
Nedeljom ne radimo

Telefoni

011 2431063
064 0020063

Email

kontakt@citymedik.rs