Prevencija / Skrining

Preventivni (scrining) pregledi često podrazumevaju upotrebu radioloških metoda, pre svega ultrazvuka. Kao jedinstvenu ponudu, nudimo i skrining preglede magnetnom rezonancom, kada se snimanjem odabranih, karakterističnih segmenata tela može uraditi provera zdravlja ili toka oboljenja koje se prati.

slika-za-skrining

Preventivni pregledi ultrazvukom koriste se zbog jednostavnosti i neinvazivnosti. U zavisnosti od pola, životne dobi pacijenta i specifičnih rizika za nastanak određenih oboljenja, preporučuje se specifična kombinacija UZ pregleda. Ovi pregledi se ponavljaju u određenim vremenskim intervalima, najčešće na 6-12 meseci.

Skrining magnetnom rezonancom razvijen je, od strane tima lekara CITYmedik dijagnostike, kao deo jedinstvenog skrining programa. Zasnovan na dugogodišnjem iskustvu, ovaj program podrazumeva preventivni pregled odabranih, karakterističnih segmenata tela. Cilj je da se pacijentu, za kratko vreme, snime jedan ili više organa, ili organskih sistema, radi provere i rane dijagnostike određnih promena i stanja u organizmu. Kod ovakvih pregleda radi se manji broj sekvenci u odnosu na standardne MR preglede, ali su one odabrane isključivo od strane našeg radiologa i to specifično za svakog pacijenta u odnosu na njegove zahteve i potrebe. Pregledi se mogu uraditi kao prevencija kod zdravih ljudi, ali i pacijenata kod kojih se prati određeno stanje u organizmu (sistemske bolesti, tumori, povrede zglobova i ligamento tetivnog aparata).

Adresa

Milana Rakića br. 6-8
(iza zgrade u dvorištu)
Beograd

Radno vreme

Radnim danima : 08 – 20h
Subotom : 09 – 17h
Nedeljom ne radimo

Telefoni

011 2431063
064 0020063

Email

kontakt@citymedik.rs